donderdag 15 juli 2010

Gaan als ze er staan

40 jaar Surfcultuur op ScheveningenVandaag zijn we naar het Muzee Scheveningen geweest voor de de expositie 'Gaan als ze er staan – 40 jaar surfcultuur op Scheveningen'.
Scheveningen is uitgegroeid tot het kloppend hart van golfsurfend Nederland. Deze avontuurlijke sport wordt hier al ruim veertig jaar beoefend. Spelend in de branding laten de surfers zich in weer en wind op hun plank op de golven naar het strand glijden. Telkens weer opnieuw: het gevoel van vrijheid!Scheveningen is sinds het einde van de jaren zestig de centrale locatie van golfsurfend Nederland. Nog steeds is Scheveningen één van de meest populaire plekken voor ‘het surfen zonder zeil’. Het feit dat Scheveningen anno 2010 is uitgegroeid tot hét surfmekka van Nederland berust niet op louter toeval.

Juist op deze plek troffen de eerste pioniers de ideale natuurlijke omstandigheden aan om hun sport te beoefenen. Met hun passie en doorzettingsvermogen hebben zij het aanvankelijk verbod op het surfen getrotseerd en de sport ontwikkeld tot wat het nu is.

Surfers bepalen in zomer én winter steeds meer het straat- en strandbeeld in Scheveningen. Watersportliefhebbers uit heel Nederland vestigen zich in Scheveningen vanuit hun liefde voor de zee. Surfers vormen er hun eigen gemeenschap. Hun leven wordt bepaald door het ritme van de zee.Met bijzonder materiaal van eind jaren zestig tot heden wordt een inkijkje gegeven in deze unieke sport en haar Nederlandse ontstaansgeschiedenis.
Wij zagen heel veel (oude)bekende gezichten!!

De expositie loopt van 3 juli tot en met 24 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten