woensdag 16 juni 2010

Op micro adventure achter de PC

El Caminito del Rey ("Het Koningspad") is een vervallen wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof.
De naam wordt vaak afgekort tot El Camino del Rey.
Er hangt een veiligheidskoord maar vrees dat de ANWB daar geen sterren aan toewijst.

Geschiedenis
In 1901 werd duidelijk dat men een pad nodig zou hebben om spullen tussen de Chorowatervallen en de Gaitanejowatervallen te transporteren. Na vier jaar bouwen werd in 1905 het pad geopend. In 1921 gebruikte Alfons XIII van Spanje het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen, waarna het pad bekend werd onder zijn huidige naam.Of beter groot beeld in HD

Zweet handjes in HD !!

In de 20ste eeuw raakte het pad in verval, waardoor veel delen in gevaarlijke staat verkeren. Het pad is 3 kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. Op vrijwel geen enkele plaats bevinden zich leuningen.
Op sommige plaatsen bestaat het pad slechts uit een smalle metalen balk. In 1992 werd het pad officieel gesloten, om te voorkomen dat mensen het pad nog steeds betreden is het eerste stuk van het pad gesloopt. Desondanks weten avonturiers de weg naar het pad nog steeds te vinden. Vier mensen overleden in twee ongelukken in 1999 en 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten